Јавете се веднаш на +389 2 307 60 61

Зголемени перформанси

 Извлечете го максимумот од вашите помагала и останете поврзани
Ќе научите како најдобро да го користите и 
наскоро ќе ги
почувствувате сите бенефиции кои тоа ги нуди.

 

Подобра комуникација со безжичните додатоци

Подобра комуникација со безжичните додатоци
Phonak безжичните додатоци ви овозможуваат да слушате подобро во потешко разбирливи ситуации, како што се бучна средина, разговор од далечина, разговор по телефон, училишен час, гледањето телевизија. Тие ви овозможуваат и лесен пристап и управување на слушниот апарат со далечински управувач.

Дознајте повеќе за додатоците

 

 

 

ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВОРИ | ТВ-МУЛТИМЕДИЈА| ВО БУЧАВА |  НА ЧАС

 

Телефонски разговори

ДОМА | МОБИЛЕН | КАНЦЕЛАРИЈА

Уживајте во јасната комуникација на мобилен телефон. Phonak додатоците може да ви помогнат, на тој начин  што гласот на соговорникот директно го слушате во вашите слушни помагала.

 

  

Phonak DECT phone

 

Овој безжичен телефон изгледа како обичен телефон, но всушност е многу помоќен, врши пренос на звукот во двете слушни помагала истовремено, ја намалува бучавата и ја максимизира разбирливоста на говорот.

Телефонот вклучува засилувач за оние моменти кога корисниците не ги носат слушните помагала, и благодарение на безжичниот пренос, корисникот може да ракува си телефонот најрегуларно. Членовите на семејството, кои немаат оштетен слух, можат да го користат безжичниот телефон исто како обичен телефон.

 

 

Phonak EasyCall

 

Phonak EasyCall ги поврзува Phonak безжичните слушни помагала за вашиот мобилен телефон. Трајно се поврзува, го пренесува звукот од разговорите директно на двете слушни помагала и поврзан со телефонот и потоци разговори директно на двата слушни помагала,  и обезбедува неверојатен квалитет на звукот и максимално разбирање на говорот.

Благодарение на ова решение, можете секој паметен телефон да го поврзете со секој  Phonak безжичен слушен апарат.

 

  

 ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВОРИ | ТВ-МУЛТИМЕДИЈА| ВО БУЧАВА |  НА ЧАС  

 

ТВ - Мултимедија

И ДАЛЕЧИНСКИ УПРАВУВАЧИ

Уживајте во висококвалитетен звук кој се пренесува директно од вашите омилени аудио извори до вашите слушни помагала.

 

 

Phonak TVLink

 

Phonak TVLink е идеално решение наменето за оние кои се соочуваат со проблеми при следење на ТВ програмите

 

Во комбинација со ComPilot слушањето е извонредно.Брзиот пренос на звучниот сигнал од телевизорот до Вашиот слушен апарат овозможува одличен квалитет на звукот. TVLink S и ComPilot се поставуваат брзо, за помалку од 60 секунди, тие се активни!

 

  

Phonak ComPilot

 

Phonak ComPilot е Вашиот совршен 3-во-1 додаток, кој нуди вистинска удобност, безжична технологија и сигурност со опцијата VoiceAlerts.

ComPilot овозможува едноставен безжичен пристап до телевизори, МП3 плеери и телефони. Далечинскиот управувач е дизајниран за едноставна употреба со соодветен програм и можност за промена на јачината на звукот .

 

 

Phonak ComPilot Air

 

Најмалиот Phonak ComPilot Air се темели на Bluetooth технологијата, за безжично да ги поврзе Phonak Venture слушните помагала со мобилните телефони или да ги направи достапни изворите на музика преку  Bluetooth.

Може исто така да се користи со Phonak TVLink или Phonak RemoteMic.

  

 

Phonak PilotOne

 

Најлесниот, најдискретен начин да управувате со вашето слушно помагало

PilotOne го става фокусот на основните потреби како што се дискретна контрола,едноставност во ракувањето и ергономски дизајн.

 

 

 

 ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВОРИ | ТВ-МУЛТИМЕДИЈА| ВО БУЧАВА |  НА ЧАС 

 

Во Бучава 

ИЛИ ОД ДАЛЕЧИНА

Секогаш чувствувајте се како да седите во првиот ред и го следите разговорот, без оглед колку е бучна ситуацијата.

  

Roger Pen

 

Roger Pen е врвен безжичен микрофон, кој им овозможува на луѓето со оштетен слух подобро да слушаат и да разбираат во бучна средина и од далечина.

 

Роџер пенкалото е  нов безжичен микрофон кој им овозможува на луѓето со оштетен слух да го слушнат и разберат говорот од далечина и во бучна средина. Роџер пенкалото поседува  Bluetooth функција за мобилен телефон, а може да се користи и при гледање ТВ и слушање радио. Роџер пенкалото можат да го користат само особи кои носат слушни апарати. Тоа функционира кога на слушните апарати се поставуваат Роџер ресивери кои овозможуваат пренос на звукот од Роџер пенкалото до слушните апарати. 

 

 

  

 

Roger EasyPen

 

Roger EasyPen е производ за корисници кои сакаат едноставност при користење, без употреба на Bluetooth или мануелна контрола на микрофоните.

Има врвни карактеристики кои ја подобруваат разбирливоста на говорот во бучна средина и од далечина, во секоја ситуација.

 

 

 

Roger RemoteMic

 

Phonak RemoteMic е безжичен микрофон за разговори со еден соговорник од далечина. Тој се поставува на облеката на корисникот.

Во комбинација со  Phonak ComPilot Air или Phonak ComPilot го пренесува гласот на соговорникот директно во двете слушни помагала на корисникот, на далечина до 20 метри.

  

 

Roger Clip-on Mic

 

Roger Clip-on е едноставен за употреба безжичен микрофон, кој им овозможува на луѓето со оштетен слух да уживаат во ефективната комуникација со еден соговорник во бучна средина и од далечина.

Дискретниот додаток го носи соговорникот и може да се употреба во комбинација со  Roger Clip-On Mics или Roger Pen. Може да се користи за гледање и слушање ТВ и мултимедија. 

 
 

 

Roger Table Mic

 

Фокусирајте се на вашата работа наместо на слухот

Состаноците може да биде тешка средина за слушање и пратење на говор. Со поставувањето на Roger Table Mic на маса, говорот јасно се пренесува директно во слушните помагала. Тоа ќе ви овозможи активно да учевствувате на вашите состаноци. Еден Roger Table Mic  е доволен за мала просторија но доколку состаноците се одвиваат во големи простории, За поголеми состаноци, можно е да се поврзете неколку Roger Table Mic , така што секој учесник добива сигнал јасно. Со капацитет на батеријата од 20 часа никогаш нема да се грижите за време на работа.

 

 

 

 

 ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВОРИ | ТВ-МУЛТИМЕДИЈА | ВО БУЧАВА |  НА ЧАС  

 

На Час

Вистинско и квалитетено образование постои кога учениците се активно вклучени во наставата. Но, такво учевство е возможно само кога учениците јасно слушаат и го разбираат наставникот.

  

Roger Inspiro

 

Roger Inspiro е динамички ФМ предавател за наставниците и погоден за употреба во редовни и специјални училишта.
Компатибилен со сите модели на слушни апарати и кохлеарни импанти

 

Roger ги нуди најдобрите  перформанси во индустријата , со докажано подобрувања до 54% во однос на другите ФМ и дигитални системи и 35% од Динамичката ФМ технологија. Roger inspiro работи со речиси секој задушен слушен апарат, кохлеарен имплант и аудио систем, и е единствениот систем способен за пренесување на говорот истовремено до сите слушатели кои ги користат овие системи.

 

 

   

Roger DynaMic

 

THE ROGER INSPIRO PASSAROUND MICROPHONE

Овој микрофон функционира како додаток на Roger inspiro, наменет за училници, чија улога е пренесување на говорот од страна учениците или наставниците до секого. 

  • Roger inspiro квалитете на звук
  • Едноставно ефективен дизајн
  • Безопасен за деца
  • Конфорни димензии
 

 

 

Roger приемник

 

Компатибилен со Phonak слушните апарати, заедно со предавателите како Roger Pen и Roger Inspiro претставува нова технологија во рамките на ФМ системите.

Водоотпорен доколку се користи со соодветни водоотпорни слушни апарати. Претставува најдобро решение за бучни средини.

  

 

Phonak Roger X

 

THE MINIATURE UNIVERSAL RECEIVER

Универзален Динамички ФМ приемник, компатибилен со сите производители на зад ушни слушни апарати  и кохлеарни импланти. Simply connect Roger X with a Roger wireless microphone to bring industry-leading speech-in-noise performance to any person with a moderately-severe to profound hearing loss.

 

 

 

Roger Focus

 

Бидејќи секое дете заслужува да биде во фокусот.Овој безжичен систем е докажано дека им помага на децата со еднострано губење на слухот, аудитивни и аутистички нарушувања.

Соодветно за деца со нормален слух кои имаат потешкотии на разбирливост на говор во бучни средини.

  

 

Roger MyLink

 

UNIVERSAL INDUCTIVE NECKLOOP RECEIVER

Динамички ФМ приемник со врвца, компатибилен со сите слушни апарати со Т-калем.. 

Roger MyLink е компатибилен со повеќето Roger безжични микрофони.

Comfortable dimensions

 

  

Roger AudioHub

 

Roger AudioHub ви овозможува лесен пристап до еден или два аудио извори преку Roger Dynamic SoundField DigiMaster звучникот, пренесувајќи ги до секој  Roger и Phonak FM приемник во просторијата.

Се користи заедно со Roger inspiro како секундарен предавател на  Phonak MultiTalker мрежата, и може да ве поврзе со секој мултимедиски уред кој има аудио приклучок, како што се интерактивните табли, МП3 плеери, телевизори, радија, компјутери. 

  

 

Phonak WallPilot

 

Овој ѕиден уред, автоматски ги поврзува Roger приемниците на учениците со постоечката мрежа на  Roger во самата училница.

Наставниците можат да ги поврзат нивните микрофони со едноставно вклучување во близина  Roger WallPilot.

 

 

Dynamic SoundField 

Само вклучете го и водете ја наставата!

Dynamic SoundField на  Phonak не воведува во нова ера на следење настава во училиштата, нудејќи водечки перформанси во индустријата, целосно автоматизирани подесувањата, и  интеграција со ФМ системите на Phonak за деца со оштетен слух. ДОКАЖАНИ ПРИДОБИВКИ ОД SOUNDFIELD
• Се подобруваат вештините на слушање и учење кај учениците • Не се потребни чести повторувања од страна на говорникот
• Подобро следење инструкции и подобар менаџмент • Помал напор при говор на наставникот

FaLang translation system by Faboba

Copyright © 2016 Sluh 1 . All rights reserved.   developed by infinitysolutions