Јавете се веднаш на +389 2 307 60 61

RONDO® 

Првиот единечен процесор за кохлеарни импланти во светот  

Компактен и целосно интегриран

Компактен и целосно интегриран процесор, со помалку делови, не користи кабел и не наликува на слушен апарат

Лесен за употреба

Лесен за употреба, се прикачува веднаш и звукот може да го  прилагодува со помош на далечински управувач 

Одличен звук

Одличен звук , благодарение на најновите технологии  и докажани перформанси на MED-EL

Ништо зад увото
Корисникот не носи ништо позади уво, овој процесор наликува на магнет кој не се поставува на уво туку на растојание од увото

 

Ослободете го вашето уво!

Со помош на овој процесор, можете многу едноставно да носите очила за вид и очила за сонце.

Лесно да се скрие

Доколку корисникот има подолга коса, тој е практично невидлив. Со својот интегриран дизајн, без држач за увото или кабел, Rondo е помалку забележлив.

Се вклопува во вашата коса

Благодарение на четирите специјално дизајнирани бои на процесорот, кои се вклопуваат со природната боја на коса на корисникот, го прават Rondo речиси невидлив ..

Make Waves With

WaterWear за RONDO

Има опција за WaterWear додаток, целосна водоотпорна обвивка која може да се примени на вашиот SONNET, RONDO или  OPUS 2  процесор. WaterWear додатокот може да се користи при пливање во слатка, солена и хлорирана вода. 

 

 

Автоматско прилагодување на звукот
Со помош на софтверската карактеристика Automatic Sound Managment, се врши автоматско прилагодување на звукот кон секоја средина во која се наоѓа корисникот.

 

 

Поврзете се 
Со вградена безжична конекција и директен влез за аудио опција , со RONDO може да се поврзете речиси со било каков надворешен извор на звук. Интегрираните бежични карактеристики ви овозможуваат да се поврзете безжично со широк спектар на аудио-стриминг системи. Достапноста на мини капакот за батерии обезбедува врска со стандардни 3 пински ФМ уреди. Мини батерии на полнење со додаток кабел 3,5 мм овозможува директен аудио влез од било кој уред со приклучокот за слушалки.

 

Colour options

 

 

FineTuner
Далечински управувач
Далечинскиот управувач FineTuner ви овозможува едноставно да ги прилагодувате поставките и одберете програми со притискање на едно копче. Компактниот FineTuner лесно се вклопува во вашиот џеб има големи копчиња и може лесно да се користи. Промените направени со далечинскиот управувач ќе му овозможат на РОНДО непрекинато слушање . Еден FineTuner може да се користи се да се контролираат и процесори за билатерална приматели, што го прави едоставен за употреба.

 

Copyright © 2016 Sluh 1 . All rights reserved.   developed by infinitysolutions