Јавете се веднаш на +389 2 307 60 61

SONNET 

Тоа е вашиот момент.

Слушање без мака

SONNET е најновиот модел на процесор, кој е дизајниран за hands-free употреба и врши автоматско прилагодување на звукот кон секоја средина во која се наоѓа корисникот. Програмите се прилагодуваат самостојно, благодарение на софтверската карактеристика Automatic Sound Managment 2.0

 

 

Microphone Directionality Поседува два микрофони, со чија помош директно се фокусира на вашиот слух, со цел да ги изостри звуците, особено во бучна средина.
Wind Noise Reduction Поседува систем за подобро слушање при изложеност на ветер.
Automatic Volume Control Поседува автоматски потенциометар, кој постојано го следи вашето опкружување и лесно ја прилагодува јачината на звукот кон средината во која се наоѓате.

 

 

 

Make a Splash
Водоотпорен е при допир со вода, но со WaterWear додатокот , вашиот SONNET процесор ќе биде целосно водоотпорен.

Make Waves With

WaterWear

WaterWear додатокот е целосна водоотпорна обвивка која може да се примени на вашиот SONNET, RONDO или  OPUS 2  процесор. WaterWear додатокот може да се користи при пливање во слатка, солена и хлорирана вода.

 

Ибери бои
Со помош на широката палета од бои, можете да изберете совршена комбинација на SONNET која одговара на вашиот животен стил. Како ќе изгледа вашиот SONNET? SONNET е достапен во шест основни бои. За индивидуални, дополнителни комбинации на бои, ве молиме контактирајте нѐ.

Никогаш не пропуштајте ниту еден момент

SONNET има  одлични перформанси и трајност на батерија дури до 60 часа.  Со тежина помала од 11 грама, SONNET  користи две еднократни батерии, големина 675. Куќиштето за батериите има безбедносен систем кој го прави  SONNET идеална опција за мали деца

  

60-саати траење на батеријата

     

Одлични перформанси

 

Стандардно куќиште за батерии

До 60 часа непрекината работа. Стандардно куќиште за батерии на SONNET ви овозможува во просек 5 дена слушање со помош на две батерии, големина 675. Капачињата на батериите се достапни во 15 различни бои..

До 60 часа потреба со помош на две цинковни батерии , големина 675
До 8 часа водоотпорност со помош на WaterWear и две 2 сребро-оксид  батерии
Директен аудио влез и 3 пинска ФМ конекција со ФМ куќиште за батерии

 

Синхронизирајте се со сите ваши уреди

Со вградена безжична конекција и директен влез за аудио опција , со SONET може да се поврзете речиси со било каков надворешен извор на звук.

Интегрираните бежични карактеристики ви овозможуваат да се поврзете безжично со широк спектар на аудио-стриминг системи.

Достапноста на мини капакот за батерии обезбедува врска со стандардни 3 пински ФМ уреди.

 

 

 

Останате поврзани

Идеален за деца и возрасни, DL-Калемот на SONNET ви овозможува веднаш да ја проверите конекцијата со имплантот. Прилагодливиот магнет овозможува лесно поддесување и оптимална удобност при носење. 

 
 

 

 

Powered by Triformance

Три во едно. SONNET овозможува квалитетно слушање на огромен спектар на звуци, разбирливост на говорот и удобност при слушање музика, благодарение на комбинацијата од три клучни технологии: 

 

 

FineHearing™

Поголем спектар на звуци и поприродна перцепција на говорот и музиката

Structure Preservation

Појасна и поточна перцепција на звукот

Complete Cochlear Coverage

Електрода која ја покрива целата кохлеа, овозможувајќи најширок спектар на звуци

 

 

FineTuner
Далечински управувач

Далечинскиот управувач FineTuner ви овозможува едноставно да ги прилагодувате поставките и одберете програми со притискање на едно копче.

Компактниот FineTuner лесно се вклопува во вашиот џеб има големи копчиња и може лесно да се користи. Промените направени со далечинскиот управувач ќе му овозможат на РОНДО непрекинато слушање . Еден FineTuner може да се користи се да се контролираат и процесори за билатерална приматели, што го прави едоставен за употреба.

FaLang translation system by Faboba

Copyright © 2016 Sluh 1 . All rights reserved.   developed by infinitysolutions