Јавете се веднаш на +389 2 307 60 61

 
Phonak Naída™ Q 

Портфолио посветено на корисниците со големо до тешко оштетување на слухот. Овој модел на слушен апарат е дизајниран за да овозможи оптимална разбирливост и јасност на звукот,  што на корисникот му дава сигурност при носењето на  ова помагало.

 

Слушнете повеќе

Уникатната  карактеристика SoundRecover , која ги  компресира високите фреквенции и ги прави чујни , значително ја подобрува разбирливоста на говорот и  овозможува  секојдневно спознавање на нови звуци, како цврцорот на птиците и смеата на децата.
 

Слушајте секаде

Без оглед дали се наоѓате во затворена просторија или надвор, Фонаковата уникатна  Binaural VoiceStream Technology ™ карактеристика, јасно го детектира говорот и го пренесува во двете уши.
 

Слушајте со уживање

(WhistleBlock) карактеристиката го елиминира свирењето од вашите слушни помагала  и му овозможува на корисникот удобност во текот на целиот ден.
 

 

Направен да трае

Отпорни на вода и прашина, за поголема удобност и трајност
 

Поголем пристап

Поврзете се со сите Роџер микрофони за да добиете поголема разбирливост  во бучна средина и на далечина
 
 

Каде и да се наоѓате, вашите очекувања во однос на слушањето и разбирливоста на говорот се големи. Ние правиме сѐ за да ги исполниме вашите очекувања, не само добро да слушате, туку и подобро да  разбирате во секоја ситуација, без разлика колкав е предизвикот. Супериорната технологија на Phonak  Naída Q слушните помагала нудат уникатни карактеристики со цел да се збогати искуството на корисникот во секојдневниот живот. 

 

МОДЕЛИ НА  PHONAK NAÍDA Q СЛУШНО ПОМАГАЛО

Naída Q-RIC

 

Приемник во канал

 
За умерено до
големо оштетување на слухот

 
Батерија: 13

Naída Q-SP

 

Зад увото

 
За умерено до
големо оштетување на слухот

 
Батерија: 13

Naída Q-UP

 

Зад увото

 
За длабоко до
тешко оштетување на слухот

 
Батерија: 675

 

Kарактеристики и нивоа на изведба Naída Q

 

 
 

Premium
(Q90)

Advanced
(Q70)

Standard
(Q50)

Essential
(Q30)

  117,800.00 MKD   69,440.00 MKD  49,600.00 MKD 27,630.00 MKD 
        13,815.00 MKD 

Speech in Wind ►

Поголема разбирливост на говорот при изложеност на ветер

X

 

 

 

auto StereoZoom ►

Автоматско издвојување на гласот на соговорникот во бучна средина и зголемена  разбирливост  дури до 60%

X

 

 

 

auto ZoomControl ►

Автоматско  селектирање на  изворот на звук и подобрување на разбирливоста на говорот  кога соговорникот не е свртен кон вас

X

 

 

 

FlexControl ►

FlexControl овозможува автоматска регулација  на јачината на звукот

X

 

 

 

EchoBlock ►

Идентификува и отстранува ехо правејќи го звукот почист

X

 

 

 

StereoZoom ►

Се фокусира на гласот на соговорникот во бучна средина, подобрувајќи ја разбирливоста на говорот за 60%

X

X

 

 

ZoomControl ►

Сo ZoomControl, звукот кој доаѓа од страна или одзади кон едното уво се пренесува автоматски и на другото уво, со што разбирливоста на говорот е значително поголема кога соговорникот е подалеку од вас. Ова се однесува само доколку корисникот носи две слушни помагала.

X

X

 

 

FlexVolume ►

Овозможува звукот да остане чист и разбирлив при поголема јачина на слушното помагало.

X

X

 

 

SoundRelax ►

Ги придушува непријатните звуци без да влијае на разбирливоста и јасноста на говорот или на перцепцијата на другите звуци.

X

X

 

 

WindBlock ►

Користи систем за идентификација и класификација, кој автоматски го потиснува шумот на ветерот.

X

X

 

 

Real Ear Sound ►

Стимулира природна перцепција на звукот

X

X

 

 

DuoPhone ►

Овозможува поголема разбирливост при разговор на телефон и автоматски го пренесува звукот истовремено во двете уши. Ова се однесува само доколку корисникот носи две слушни помагала.

X

X

X

 

SoundRecover ►

Ги компресира високите фрекфенции и ги прави чујни и покрај тоа што корисникот има оштетување на слухот на високите фрекфенции.

X

X

X

X

auto Acclimatization ►

Овозможува автоматско зголемување на јачината на апаратот

X

X

X

X

SoundFlow ►

Мулти-димензионален систем за класификација на звукот кој ги идентификува суптилните промени во животната средина, прилагодувајќи го слушниот апарат во средината во која се наоѓа

5

3

2

 

Everyday Automatic ►

Автоматски го прилагодува слушното помагало во бучна средина при што овозможува поголема разбирливост.

 

 

 

X

UltraZoom ►

Адаптивна мулти-канална технологија која ја подобрува разбирливоста на говорот во бучна средина.

Врвно

Напредно

Стандардно

Основно

WhistleBlock ►

Го отстранува свирењето кое доаѓа од слушното помагало.

X

X

X

X

NoiseBlock ►

Ја отстранува бучавата без притоа да влијае на разбирливоста на говорот.

Врвно

Напредно

Стандардно

Основно

QuickSync ►

Промените кои корисникот ги прави на едното слушно помагало во однос на менување програма или јачина, автоматски се рефлектираат и на другото слушно помагало.Ова се однесува само доколку корисникот носи две слушни помагала.

X

X

X

 

WaterResistant ►

Фонаковите слушни апарати се отпорни на вода,пот,влага и прав.

X

X

X

X

AOV ►

Акустично оптимизиран вентил(AOV) кој служи за намалување на оклузијата и подобро програмирање на слушното помагало.

X

X

X

X

Channels ►

Прецизност со која слушното помагало може да се прилагоди на специфичните потреби на корисникот

20

16

12

8

 

НАПРАВЕТЕ ГО ВАШЕТО NAÍDA Q  СЛУШНО ПОМАГАЛО УНИКАТНО КАКО ШТО СТЕ ВИЕ

Изберете боја

 • Champagne
 • Sand Beige
 • Amber Beige
 • Beige
 • Chestnut
 • Ruby
 • Sandalwood
 • Petrol
 • Velvet Black
 • Graphite Grey
 • Silver Grey
 • Pure Transparent
 • Blue Transparent
 • Purple Transparent
 • Champagne

 • Sand Beige

 • Amber Beige

 • Beige

 • Chestnut

 • Ruby

 • Sandalwood

 • Petrol

 • Velvet Black

 • Graphite Grey

 • Silver Grey

 • Pure Transparent

 • Blue Transparent

 • Purple Transparent

 • Champagne
 • Sand Beige
 • Amber Beige
 • Beige
 • Chestnut
 • Ruby
 • Sandalwood
 • Petrol
 • Velvet Black
 • Graphite Grey
 • Silver Grey
 • Pure Transparent
 • Blue Transparent
 • Purple Transparent