Јавете се веднаш на +389 2 307 60 61

Phonak Audéo™ B

Иновативен слушен апарат, кој овозможува автоматско прилагодување на звукот и е создаден да го поедностави вашиот живот

Слушните помагала со сеопфатната RIC (Receiver-in-Canal) иновативна технологија, меѓу кои е и новиот модел Phonak Audéo™ B, се создадени да го поедностават животот на купувачите. Audéo™ B e dизајниран за мали до големи оштетувања на слухот и нуди решенија директно насочени кон специфичните потреби на корисникот. Одлично решение за први корисници.

Поголема разбирливост во бучна средина

Со помош на уникатните карактеристики за зумирање на гласот, добивате 60% поголема разбирливост на говорот во бучна средина.

Подобро слушање на ниските тонови

10% подобрување во разбирливоста и чујноста на ниските тонови со Phonak Audéo B.

Висока доверба на купувачите во оперативниот систем AutoSense

Автоматскиот систем, AutoSense OS, докажано го надминува рачното подесување на програмите. 95% од клиентите се потпираат исклучиво на тоа.

Награда за најдобар дизајн

 

 

Phonak Audéo B е награден со престижната Red Dot Award за најдобар дизајн, награда широко препознаена како симбол за одличен дизајн.

Вистинското решение за вас

 

Phonak Audéo B е достапен во голем број бои и модели за да ги задоволи специфичните потреби на корисникот. Специјалистот за слушни помагала ќе ви посочи кој модел е најсоодветен за вашето оштетување на слух, вашите потреби и желби.

Безжични додатоци за безжично поврзување

Достапни се низа Phonak додатоци за безжично поврзување на вашиот слушен апарат.

Карактеристики и цени

 

 

  Premium
(B90)
Advanced
(B70)
Standard
(B50)
Essential
(B30*)
   113,680 ден  69,750 ден   46,550 ден   36,400 ден

Automatic programs:

 

 

 

 

Calm Situation ►

Speech in Noise ►

Comfort in Noise ►

 

Music ►

 

 

Speech in Loud Noise** ►

 

 

 

Speech in Car ►

 

 

 

Comfort in Echo ►

 

 

 

Additional programs:

 

 

 

 

Max. additional programs

5

5

5

5

Speech in Wind** ►

 

 

 

Comfort in Echo ►

 

 

 

Speech in Loud Noise** ►

 

 

Speech in 360º ** ►

 

 

Speech in Noise ►

Calm Situation ►

Comfort in Noise ►

Music ►

Acoustic phone ►

Custom program

Streaming programs:

 

 

 

 

Audéo B-10, B-312, B-312T, B-13 and B-R

Max. streaming programs

4

4

4

4

Bluetooth® audio + mic#

Bluetooth® phone / DECT + mic#

RemoteMic / Roger#

Audio jack#

Audéo B-Direct

Max. streaming programs

2

2

2

2

TV Connector + mic

Phone + mic

Features:

 

 

 

 

UltraZoom ►

Premium
with SNR-Boost

Advanced
with SNR-Boost

Standard
with SNR-Boost

Essential

FlexControl ►

 

Flex Volume ►

 

DuoPhone** ►

 

SoundRecover2 ►

User Preference Tuning ►

Real Ear Sound ►

 

Finetuning Channels ►

20

16

12

8

WhistleBlock ►

NoiseBlock ►

WindBlock ►

 

 

EchoBlock ►

 

 

 

SoundRelax ►

 

 

QuickSync ►

AOV ►

Tinnitus Balance noise generator ►

auto Acclimatization ►

Environmental balance*** ►

 

 

Copyright © 2016 Sluh 1 . All rights reserved.   developed by infinitysolutions