Јавете се веднаш на +389 2 307 60 61

Phonak Sky™ B

Иновативно и врвно решение наменето за деца од сите возрасти.

Младите слушатели треба да имаат пристап до милион зборови и илјадници часови слушање за да развијат говор и писменост. Со нашиот сеопфатен асортиман ги поддржуваме децата со оштетен слух да го откријат својот целосен потенцијал.

Едноставност и максимална ефикасност во слушањето

Со Phonak Sky™ B можете да бидете сигурни дека вашето дете добива извонредна ефикасност во слушањето каде и да се наоѓа. Phonak Sky™ B линијата е достапна во шест модели во зависност од степенот на оштетен слух. Оваа педијатриска линија на слушни помагала покрива опсег од мали до големи оштетувања на слухот и е специјално дизајнирана да биде лесна за употреба и да биде во чекор со најактивните млади клиенти.

Пристап до мозокот преку оптимална ефикасност во слушањето

Децата треба да го поминуваат своето време во слушање, играње и учење, а не во прилагодување на нивниот слушен апарат. Преку AutoSense Sky OS, Roger and directional, SoundRecover2 и RogerReady, Sky™ B одговара соодветно на барањата на детето во секоја ситуација.

Безбеден, издржлив и забавен за носење

Дизајнирани за активното секојдневие на децата, Sky™ B слушните помагала се долготрајни, отпорни на вода и прашина, и нескршливи за поголема безбедност на младите слушачи. Со Mix & Match концептот, децата можат да изберат од 14 различни бои на куќишта и 7 бои за хорни и да ги персонализираат своите слушни помагала.

Карактеристики и цени

 

 

  Premium
(B90)
Advanced
(B70)
Standard
(B50)

Essential
(B30)

   113,680 ден  69,750 ден   46,550 ден   36,400 ден

Automatic programs:

       
Comfort in Echo ►

     
Speech in Car ►

 

 

 

Speech in Loud Noise ►

 

 

 

Music ►

 

 
Comfort in Noise ►

 
Speech in Noise ►

Calm Situation ►

Manual programs:         
Speech in Wind ► 

     
Speech in 360º ►

   
Speech in Loud Noise ►

   
Acoustic phone ►

 
Signature features:        
UltraZoom ►

Premium with
SNR-Boost

Advanced with
SNR-Boost

Standard with
SNR-Boost

Essential

EchoBlock ►

 

 

 
SoundRelax ►

 

 
WindBlock ►

   
DuoPhone ►

 
FlexControl ►

 

Flex Volume ►

 
Real Ear Sound ►

 
RogerReady ►

 
Roger and directional setting ►

 
SoundRecover2 ►

WhistleBlock ►

NoiseBlock ►

QuickSync ►

User Preference Tuning ►

auto Acclimatization ►

Finetuning Channels ► 20 16 12 8

 

Copyright © 2016 Sluh 1 . All rights reserved.   developed by infinitysolutions