Јавете се веднаш на +389 2 307 60 61

 
Phonak Tao™ Q

 

Канални слушни помагала со основни карактеристики, кои нудат дискреција, квалитет на звукот и голема вредност.

Одличен квалитет на звук

Phonak Tao Q слушните  помагала се базирани врз последните  технологии на Phonak, кои се дигитални и се програмираат со посебен софтвер наменет за нив. Дизајнот на чипот и карактеристиките на оваа линија апарати, овозможуваат  природна перцепција на звукот   и прифатливост  на слушниот апарат уште при првото компјутерско поддесување

 

Удобно слушање во бучна средина

Директната насоченост на микрофоните во Phonak Baseo Q  слушните апарати, ја зголемуваат разбирливоста на говорот во бучна средина. Тие ги намалуваат несаканите звуци од околината, правејќи го следењето на соговорникот полесно. Оваа функција може мануелно да се активира при потреба, во бучна средина. 

 

Дискреција, квалитет и достапна цена

Многу корисници се заинтересирани за изгледот и големината на нивните слушни помагала. Phonak Tao Q е идеален за секој корисник, достапен и во најмалите димензии, според ушниот канал на корисникот, овозможува одличен звук во тивка како и во бучна средина и има одличен баланс на цена-карактеристики.

 

Models of Phonak Baseo Q hearing aid

Tao Q-10

 

Внатре во уво

 
Индивидуален производ

 
Мало до големо
оштетување на слухот

 
Батерија: 10

Tao Q-312

 

Внатре во уво

 
Индивидуален производ

 
Мало до големо
оштетување на слухот

 
Батерија: 312

Tao Q-13

 

Внатре во уво

 
Индивидуален производ

 
Мало до големо
оштетување на слухот

 
Батерија: 13

 

 

Kарактеристики и нивоа на изведба Tao Q

 

 

Basic
(Q15)

  29,900 мкд
  21,900 мкд

UltraZoom ►

Адаптивна мулти-канална технологија која ја подобрува разбирливоста на говорот во бучна средина.

 

Fixed Directional

 

WhistleBlock ►

Го отстранува свирењето кое доаѓа од слушното помагало.

 

X

 

NoiseBlock ►

Ја отстранува бучавата без притоа да влијае на разбирливоста на говорот.

 

Basic

 

WaterResistant ►

Фонаковите слушни апарати се отпорни на вода,пот,влага и прав.

 

X

 

AOV ►

Акустично оптимизиран вентил(AOV) кој служи за намалување на оклузијата и подобро програмирање на слушното помагало.

 

X

 

Channels ►

Прецизност со која слушното помагало може да се прилагоди на специфичните потреби на корисникот.

 

4

 

 

Изберете боја на Phonak Tao Q

ИЗБЕРЕТЕ БОЈА НА МАСКА

Достапни во широк спектар на бои за да одговара на бојата на вашата кожа, со тоа го прави вашето Тао Q слушно помагало шмногу дискретно.

 

 • Pink Faceplate
 • Tan Faceplate
 • Cocoa Brown Faceplate
 • Brown Faceplate
 • Pink Faceplate

 • Tan Faceplate

 • Cocoa Brown Faceplate

 • Brown Faceplate

 • Pink Faceplate
 • Tan Faceplate
 • Cocoa Brown Faceplate
 • Brown Faceplate

ИЗБЕРЕТЕ БОЈА НА ШКОЛКА

Достапни се повеќе бои

 • Blue Transparent Shell
 • Red Transparent Shell
 • Pink Shell
 • Tan Shell
 • Cocoa Brown Shell
 • Brown Shell
 • Blue Transparent Shell

 • Red Transparent Shell

 • Pink Shell

 • Tan Shell

 • Cocoa Brown Shell

 • Brown Shell

 • Blue Transparent Shell
 • Red Transparent Shell
 • Pink Shell
 • Tan Shell
 • Cocoa Brown Shell
 • Brown Shell

 

FaLang translation system by Faboba

Copyright © 2016 Sluh 1 . All rights reserved.   developed by infinitysolutions