Јавете се веднаш на +389 2 307 60 61

 
Phonak Virto™ Q

 

Невидливи слушни помагала, кои нудат поголема сигурност и можност да го истражите богатиот спектар на звуци кој го нуди животот

 

Phonak Virto Q слушните помагала се изработуваат по мерка на корисникот, што значи дека тие се вклопуваат совршено во вашиот ушен канал . Имаат најдискретен дизајн и најдобри перфоманси за слушање. Овие помагала претставуваат одличен баланс меѓу перформансите и естетскиот дизајн, од мали до невидливи, се прилагодуваат на вашите индивидуални животни стилови и потреби. Phonak Virto Q слушното помагало детектира говорен сигнал и му овозможува на корисникот јасно слушање на обете уши. На тој начин, разбирливоста на говорот во повеќето ситуации, станува поголема.

 

 

Иновативни перформанси

Корисниците имаат потреба од  слушни помагала со одлични перформанси и широк спектар на опции. Phonak Virto Q линијата на канални слушни помагала,нуди најширокиот избор на карактеристики, вклучувајќи ја Binaural VoiceStream ™ технологијата, за беспрекорно искуство во користењето на слушното помагало.

 

 

 

По мерка на ушниот канал

 Phonak Virto Q како и сите канални слушни помагала досега, се изработува по мерка на ушниот канал на корисникот. Се поставува директно во ушниот канал, обезбедувајќи висок квалитет на звукот,зачувувајќи го природниот слух. Virto Q е добро изработен, добро поддесен слушен апарат, дизајниран за да им обезбеди на сите корисници оптимална удобност.

 

 

 

Максимална удобност, минимална оклузија

Акустично оптимизираниот вентил (AOV) на Phonak Virto Q обезбедува идеална рамнотежа помеѓу јачината, квалитет на звукот и оклузијата. Овој мултидимензионален алгоритам е прилагоден на специфичните потреби на корисникот.

 

 

ВИСТИНСКОТО РЕШЕНИЕ ЗА СЕКОЈА СИТУАЦИЈА

Phonak Virto Q е достапен во четири модели според степенот на оштетување на слухот.
Нашите специјалисти за производи ќе ве посоветувааат за правиот модел и нивото на перформанси соодветни за вас.

Модели на Phonak Virto Q

Virto Q-nano

 

Целосно во ушниот канал

 
Мало до средно
оштетување на слухот

 
Батерија: 10

Virto Q -10

 

Внатре во уво

 
Мало до големо
оштетување на слухот

 
Батерија: 10

Virto Q-312

 

Внатре во уво

 
Мало до големо
оштетување на слухот

 
Батерија: 312

Virto Q-13

 

Внатре во уво

 
Мало до големо
оштетување на слухот

 
Батерија: 13

 

Kарактеристики и нивоа на изведба Virto Q

 

 
 

Premium
(Q90)

Advanced
(Q70)

Standard
(Q50)

Essential
(Q30)

  117,800.00 мкд   69,440.00 мкд  49,600.00 мкд 39,680.00 мкд 
      24,800.00 мкд 19,840.00 мкд 

Speech in Wind ►

Поголема разбирливост на говорот при изложеност на ветер

X

 

 

 

auto StereoZoom ►

Автоматско издвојување на гласот на соговорникот во бучна средина и зголемена  разбирливост  дури до 60%

X

 

 

 

auto ZoomControl ►

Автоматско  селектирање на  изворот на звук и подобрување на разбирливоста на говорот  кога соговорникот не е свртен кон вас

X

 

 

 

FlexControl ►

FlexControl овозможува автоматска регулација  на јачината на звукот

X

 

 

 

EchoBlock ►

Идентификува и отстранува ехо правејќи го звукот почист

X

 

 

 

StereoZoom ►

Се фокусира на гласот на соговорникот во бучна средина, подобрувајќи ја разбирливоста на говорот за 60%

X

X

 

 

ZoomControl ►

Сo ZoomControl, звукот кој доаѓа од страна или одзади кон едното уво се пренесува автоматски и на другото уво, со што разбирливоста на говорот е значително поголема кога соговорникот е подалеку од вас. Ова се однесува само доколку корисникот носи две слушни помагала.

X

X

 

 

FlexVolume ►

Овозможува звукот да остане чист и разбирлив при поголема јачина на слушното помагало.

X

X

 

 

SoundRelax ►

Ги придушува непријатните звуци без да влијае на разбирливоста и јасноста на говорот или на перцепцијата на другите звуци.

X

X

 

 

WindBlock ►

Користи систем за идентификација и класификација, кој автоматски го потиснува шумот на ветерот.

X

X

 

 

Real Ear Sound ►

Стимулира природна перцепција на звукот

X

X

 

 

DuoPhone ►

Овозможува поголема разбирливост при разговор на телефон и автоматски го пренесува звукот истовремено во двете уши. Ова се однесува само доколку корисникот носи две слушни помагала.

X

X

X

 

SoundRecover ►

Ги компресира високите фрекфенции и ги прави чујни и покрај тоа што корисникот има оштетување на слухот на високите фрекфенции.

X

X

X

X

auto Acclimatization ►

Овозможува автоматско зголемување на јачината на апаратот

X

X

X

X

SoundFlow ►

Мулти-димензионален систем за класификација на звукот кој ги идентификува суптилните промени во животната средина, прилагодувајќи го слушниот апарат во средината во која се наоѓа

5

3

2

 

Everyday Automatic ►

Автоматски го прилагодува слушното помагало во бучна средина при што овозможува поголема разбирливост.

 

 

 

X

UltraZoom ►

Адаптивна мулти-канална технологија која ја подобрува разбирливоста на говорот во бучна средина.

Врвно

Напредно

Стандардно

Основно

WhistleBlock ►

Го отстранува свирењето кое доаѓа од слушното помагало.

X

X

X

X

NoiseBlock ►

Ја отстранува бучавата без притоа да влијае на разбирливоста на говорот.

Врвно

Напредно

Стандардно

Основно

QuickSync ►

Промените кои корисникот ги прави на едното слушно помагало во однос на менување програма или јачина, автоматски се рефлектираат и на другото слушно помагало.Ова се однесува само доколку корисникот носи две слушни помагала.

X

X

X

 

AOV ►

Акустично оптимизиран вентил(AOV) кој служи за намалување на оклузијата и подобро програмирање на слушното помагало.

X

X

X

X

Tinnitus Balance noise generator ►

Генератор кој создава  широкопојасен звук кој го маскира тинитусот.

X

X

X

X

Channels ►

Прецизност со која слушното помагало може да се прилагоди на специфичните потреби на корисникот

20

16

12

8

 

ИЗБЕРЕТЕ БОЈА НА МАСКА

Достапни се повеќе бои кои одговараат вашата боја на кожа, правејќи го Virto Q  најдискретен во својот изглед

 • Pink Faceplate
 • Tan Faceplate
 • Cocoa Brown Faceplate
 • Brown Faceplate
 • Black Faceplate
 • Pink Faceplate

 • Tan Faceplate

 • Cocoa Brown Faceplate

 • Brown Faceplate

 • Black Faceplate

 • Pink Faceplate
 • Tan Faceplate
 • Cocoa Brown Faceplate
 • Brown Faceplate
 • Black Faceplate

ИЗБЕРЕТЕ БОЈА НА ШКОЛКА

Достапни се повеќе бои

 • Blue Transparent Shell
 • Red Transparent Shell
 • Pink Shell
 • Tan Shell
 • Cocoa Brown Shell
 • Brown Shell
 • White Shell
 • White Transparent Shell
 • Blue Transparent Shell

 • Red Transparent Shell

 • Pink Shell

 • Tan Shell

 • Cocoa Brown Shell

 • Brown Shell

 • White Shell

 • White Transparent Shell

 • Blue Transparent Shell
 • Red Transparent Shell
 • Pink Shell
 • Tan Shell
 • Cocoa Brown Shell
 • Brown Shell
 • White Shell
 • White Transparent Shell