Јавете се веднаш на +389 2 307 60 61

 
Phonak Baseo™ Q

 

Дел од портфолиото на Phonak и основна линија во семејството на задушни апарати (Behind-the-Ear) , која нуди одличен квалитет на звук и сигурност по достапни цени.

 

Одличен квалитет на звук

Phonak Baseo Q слушните  помагала се базирани врз последните  технологии на Phonak, кои се дигитални и се програмираат со посебен софтвер наменет за нив. Дизајнот на чипот и карактеристиките на оваа линија апарати, овозможуваат  природна перцепција на звукот   и прифатливост  на слушниот апарат уште при првото компјутерско поддесување.

 

Удобно слушање во бучна средина

Директната насоченост на микрофоните во Phonak Baseo Q  слушните апарати, ја зголемуваат разбирливоста на говорот во бучна средина. Тие ги намалуваат несаканите звуци од околината, правејќи го следењето на соговорникот полесно. Оваа функција може мануелно да се активира при потреба, во бучна средина. 

 

Робустен, издржлив и отпорен на вода

Phonak Baseo Q го има познатиот робустен дизајн на Phonak , со кој повеќе од еден милион слушни помагала се продадени низ целиот свет. Сите три модели имаат нано-обложена заштита за микрофон и нова метална конекција за подобро задржување на хорната. Покрај тоа, сите три модели имаат отпорност на вода и прашина.

 

Модели на Phonak Baseo Q слушните помагала

Baseo Q-M

 

Зад увото

 
За мало до умерено
оштетување на слухот

 
Батерија: 13

Baseo Q-P

 

Behind the Ear

 
За умерено 
оштетување на слухот

 
Батерија: 13

Baseo Q-SP

 

Behind the Ear

 
За големо до тешко
оштетување на слухот

 
Батерија: 13

 

 

Kарактеристики и нивоа на изведба Baseo Q

 

  Basic
(Q15)
Basic
(Q10)
Basic
(Q5)
        12,900 мкд
       

UltraZoom ►

Адаптивна мулти-канална технологија која ја подобрува разбирливоста на говорот во бучна средина.

Fixed Directional Fixed Directional Omnidirectional

WhistleBlock ►

Го отстранува свирењето кое доаѓа од слушното помагало.

X X X

NoiseBlock ►

Ја отстранува бучавата без притоа да влијае на разбирливоста на говорот.

Основно Основно Основно

WaterResistant ►

Фонаковите слушни апарати се отпорни на вода,пот,влага и прав.

X X X

Channels ►

Прецизност со која слушното помагало може да се прилагоди на специфичните потреби на корисникот.

4 3 2

 

Изберете боја

 • Beige
 • Taupe
 • Gray
 • Black
 • Beige

 • Taupe

 • Gray

 • Black

 • Beige
 • Taupe
 • Gray
 • Black
FaLang translation system by Faboba

Copyright © 2016 Sluh 1 . All rights reserved.   developed by infinitysolutions