Јавете се веднаш на +389 2 307 60 61

 
Phonak Bolero™ Q

 

Слушнете ги звуците каде и да сте.

 

 

Слушнете повеќе

Phonak Bolero Q има уникатни и докажани технологии кои ќе ги надмине вашите очекувања.
 

Слушајте секаде

Phonak Bolero Q ви помага да слушнете и разберете дури и во најтешките средини за слушање.
 

Слушајте со уживање

Phonak Bolero Q овозможува голема удобност и поседува карактеристики кои одговараат на вашите индивидуални потреби. Тие ефикасно ги елиминираат непријатните и несакани звуци од околината.
 

Каде и да се наоѓате, вашите очекувања во однос на слушањето и разбирливоста на говорот се големи. Супериорната технологија на Phonak Bolero Q слушните помагала нуди уникатни карактеристики со цел да се збогати искуството на корисникот во секојдневниот живот.

 

Модели на Phonak Bolero Q

Phonak Bolero Q е достапен во четири модели според вашиот степен на оштетување на слухот.
Слух 1 како професионален дистрибутер ќе ве посоветува кој е вистинскиот модел за вас.

Bolero Q-M312

 

Зад увото

 
Отпорни на вода и прашина

 
Мало до умерено
оштетување на слух

 
Батерија: 312

Bolero Q-M13

 

Зад увото

 
Отпорни на вода и прашина

 
Благо до умерено 
оштетување на слух

 
Батерија: 13

Bolero Q-P

 

Зад увото

 
Отпорни на вода и прашина

 
Умерено  до големо
оштетување на слух

 
Батерија: 13

Bolero Q-SP

 

Зад увото

 
Отпорни на вода и прашина

 
Умерено  до големо
оштетување на слух

 
Батерија: 13

 

Kарактеристики и нивоа на изведба Bolero Q

 

 
 

Premium
(Q90)

Advanced
(Q70)

Standard
(Q50)

Essential
(Q30)

  117,800.00 мкд   69,440.00 мкд  49,600.00 мкд 39,680.00 мкд 

Speech in Wind ►

Поголема разбирливост на говорот при изложеност на ветер

X

 

 

 

auto StereoZoom ►

Автоматско издвојување на гласот на соговорникот во бучна средина и зголемена  разбирливост  дури до 60%

X

 

 

 

auto ZoomControl ►

Автоматско  селектирање на  изворот на звук и подобрување на разбирливоста на говорот  кога соговорникот не е свртен кон вас

X

 

 

 

FlexControl ►

FlexControl овозможува автоматска регулација  на јачината на звукот

X

 

 

 

EchoBlock ►

Идентификува и отстранува ехо правејќи го звукот почист

X

 

 

 

StereoZoom ►

Се фокусира на гласот на соговорникот во бучна средина, подобрувајќи ја разбирливоста на говорот за 60%

X

X

 

 

ZoomControl ►

Сo ZoomControl, звукот кој доаѓа од страна или одзади кон едното уво се пренесува автоматски и на другото уво, со што разбирливоста на говорот е значително поголема кога соговорникот е подалеку од вас. Ова се однесува само доколку корисникот носи две слушни помагала.

X

X

 

 

FlexVolume ►

Овозможува звукот да остане чист и разбирлив при поголема јачина на слушното помагало.

X

X

 

 

SoundRelax ►

Ги придушува непријатните звуци без да влијае на разбирливоста и јасноста на говорот или на перцепцијата на другите звуци.

X

X

 

 

WindBlock ►

Користи систем за идентификација и класификација, кој автоматски го потиснува шумот на ветерот.

X

X

 

 

Real Ear Sound ►

Стимулира природна перцепција на звукот

X

X

 

 

DuoPhone ►

Овозможува поголема разбирливост при разговор на телефон и автоматски го пренесува звукот истовремено во двете уши. Ова се однесува само доколку корисникот носи две слушни помагала.

X

X

X

 

SoundRecover ►

Ги компресира високите фрекфенции и ги прави чујни и покрај тоа што корисникот има оштетување на слухот на високите фрекфенции.

X

X

X

X

auto Acclimatization ►

Овозможува автоматско зголемување на јачината на апаратот

X

X

X

X

SoundFlow ►

Мулти-димензионален систем за класификација на звукот кој ги идентификува суптилните промени во животната средина, прилагодувајќи го слушниот апарат во средината во која се наоѓа

5

3

2

 

Everyday Automatic ►

Автоматски го прилагодува слушното помагало во бучна средина при што овозможува поголема разбирливост.

 

 

 

X

UltraZoom ►

Адаптивна мулти-канална технологија која ја подобрува разбирливоста на говорот во бучна средина.

Врвно

Напредно

Стандардно

Основно

WhistleBlock ►

Го отстранува свирењето кое доаѓа од слушното помагало.

X

X

X

X

NoiseBlock ►

Ја отстранува бучавата без притоа да влијае на разбирливоста на говорот.

Врвно

Напредно

Стандардно

Основно

QuickSync ►

Промените кои корисникот ги прави на едното слушно помагало во однос на менување програма или јачина, автоматски се рефлектираат и на другото слушно помагало.Ова се однесува само доколку корисникот носи две слушни помагала.

X

X

X

 

WaterResistant ►

Фонаковите слушни апарати се отпорни на вода,пот,влага и прав.

X

X

X

X

Channels ►

Прецизност со која слушното помагало може да се прилагоди на специфичните потреби на корисникот

20

16

12

8

 

Дизајнирани за вашиот стил

Изберете боја

Bolero Q слушните помагала се достапни во повеќе бои. Бојата на косата и кожата, модни тонови, забавни бои, кои ви овозможуваат да изберете нешто што одговара на вашиот животен и моден стил. 

 • Sand Beige
 • Amber Beige
 • Sandalwood
 • Chestnut
 • Champagne
 • Silver Grey
 • Graphite Grey
 • Velvet Black
 • Petrol
 • Ruby
 • Pure Transparent
 • Blue Transparent
 • Purple Transparent
 • Beige
 • Sand Beige

 • Amber Beige

 • Sandalwood

 • Chestnut

 • Champagne

 • Silver Grey

 • Graphite Grey

 • Velvet Black

 • Petrol

 • Ruby

 • Pure Transparent

 • Blue Transparent

 • Purple Transparent

 • Beige

 • Sand Beige
 • Amber Beige
 • Sandalwood
 • Chestnut
 • Champagne
 • Silver Grey
 • Graphite Grey
 • Velvet Black
 • Petrol
 • Ruby
 • Pure Transparent
 • Blue Transparent
 • Purple Transparent
 • Beige