Јавете се веднаш на +389 2 307 60 61

Image is not available
Најдобрите
слушни помагала

До

12

рати

0

%

камата

Image is not available

Работиме со потврди од
фондот за здравствено
осигурување на
Р.Македонија

Живејте го животот до максимум

Животот продолжува

MED - EL SYNCHRONY кохлеарниот имплант е најмалиот,најтенкиот и најлесниот кохлеарен имплант

previous arrow
next arrow
Slider

Летото конечно пристигна, а тоа значи патување на одмор, капење, сончање, забавување, и многу други активности! Еве неколку совети за правилно одржување на вашите слушни помагала во летниот период:

Совет # 1: Заштитете ги од влага                                                                                                                                                                                                                                                                                             Влагата е еден од најголемите непријатели на слушните помагала. 
Потта и водата можат да влијаат на малите делови во внатрешноста на вашето слушно помагало, па препорачливо е со вас секогаш да носите меко, суво марамче за да се избегне влагата. При секое носење на слушното помагало, нежно и внимателно избришете го и повторно поставете го на уво или во вашата футрола за чување. Дури и ако вашето помагало е водоотпорно, не заборавајте да го отстраните од вашето уво при влегување во вода. Доколку вашите помагала се навлажнат, не користете фен за коса за да ги исушите! Тоа би предизвикало поголема штета отколку влагата. Откако ќе се навлажнат, отворете го капачето за батерија, отстранете ја батеријата и оставете го отворено така во текот на целата ноќ.

Совет # 1: Заштитете ги од песок                                                                                                                                                                                                                                                                                             Измијте ги добро рацете пред да ракувате со вашите слушни помагала! Песокот и водата можат да навлезат во малите механички делови и да предизвикаат проблеми или трајно оштетување на слушните помагала.

Совет # 2: Заштитете ги од бактерии
Нивото на влажност во летните месеци овозможува подлога за полесно намножување на бактериите и габите. Затоа е препорачливо да се одржува поголема хигиена на ушите и на слушните помагала во летниот период.

Совет # 3: Подгответе се за патување
Не дозволувајте оштетувањето на слухот да влијае на вашиот летен одмор! Навремено обезбедете се со батерии и други додатоци кои се потребни за вашиот слушен апарат и доколку патувате со авион , остранете го вашиот слушен апарат само кога поминувате низ безбедносните детектори , додека за време на летот можете слободно да го користите.

Совет # 4: Избегнувајте високи температури
Не го оставајте вашето слушно помагало под директна сончева светлина или на високи температури, бидејќи топлината може да го оштети. Чувајте го на суво место и на собна температура кога не го употребувате. Кога сте надвор, пожелно е да носите капа која ќе прави сенка од сончевата светлина или периодично отстранувајте го помагалото од увото. 

 

Ви посакуваме добар одмор и многу забава !!!

 

Copyright © 2016 Sluh 1 . All rights reserved.   developed by infinitysolutions